Mer video i undervisningen!

De siste 20 årene har det vært mye forskning på bruk av video i undervisningen, både lærerprodusert og elevprodusert. Det konkluderes med at om brukt riktig, har dette en positiv læringseffekt. Bruken har endret seg med en stadig mer «underholdningssulten» generasjon selvfølgelig og er ikke en statisk konstant.

Salman Khan (Kahn’s Academy) promoterer «omvendt undervisning» og i særdeleshet video som læringsformidler i videoen  ‘Let’s use video to reinvent education’ (20 min.)

Tips til hvordan du kan lage video for undervisning finner du i The Art of Educational videos fra Macquarie University.

Visualisering, minneprosessen og problemløsing

Sammenhengen mellom visuell læring, minneprosessen og gjenkalling av ny lærdom ble formulert av Shepard/ Cooper (1982) og Mayer/ Gallini (1990). Allam (2006) observerte at utfordringen med å bruke video i undervisningen engasjerte elevene, særlig om de produserte film selv om temaer.  I tillegg ble det observert at elevene i tillegg til å lære temaet, fikk en rekke tilleggskunnskaper som eksempelvis det å utforske, lære samarbeid, problemløsing, teknisk innsikt m.m.

Kunnskap som sitter

I noen tilfeller er video et godt alternativ til vanlig undervisning, særlig for å lære prosedyrer eller fakta. Dette fordi elevene kan se filmen så mange ganger de vil. Dette understrekes i Galbraith (2004), som fant at moderne digitale videospillere har funksjoner som appellerer til dagens elever, eks. gjennom repetisjon.

Inspirerte og engasjerte elever

Willmot et al (2012) konkluderer med at å bytte fra skriftlig innlevering til video innlevering inspirerer og engasjerer elevene i større grad, særlig fordi denne typen aktivitet er elev-sentrert.

Skjer det læring?

Kearney sitt team konkluderer med at «i-videos» fungerer godt og har læringseffekt, fordi det løsriver eleven fra å være en læringsklient til å bli en forsker selv (Kearney and Campbell 2010; Kearney and Schuck, 2006).

Legg igjen en kommentar